Syntisestä syyttömäksi

Sentähden, ettei mikään liha tule hänen edessään vanhurskaaksi lain teoista; sillä lain kautta tulee synnin tunto. Mutta nyt Jumalan vanhurskaus, josta laki ja profeetat todistavat, on ilmoitettu ilman lakia, se Jumalan vanhurskaus, joka uskon kautta Jeesukseen Kristukseen tulee kaikkiin ja kaikille, jotka uskovat; sillä ei ole yhtään erotusta.  Sillä kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat Jumalan kirkkautta vailla ja saavat lahjaksi vanhurskauden hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa, jonka Jumala on asettanut armoistuimeksi uskon kautta hänen vereensä, osoittaaksensa vanhurskauttaan, koska hän oli jättänyt rankaisematta ennen tehdyt synnit jumalallisessa kärsivällisyydessään, osoittaaksensa vanhurskauttaan nykyajassa, sitä, että hän itse on vanhurskas ja vanhurskauttaa sen, jolla on usko Jeesukseen. Room. 3:20-26

Jeesus ei syntynyt syntisestä ihmiskunnasta vaan täydellisenä Jumalana maan päälle. Hän eli synnittömän elämän ja on vanhurskas eli syytön synnin suhteen. Hän on uhrannut itsensä meidän edestämme, jotka olemme synnin alaisia. Kukaan ei voi elää syntisestä ihmiskunnasta syntyneenä Jumalan tahdon mukaan vaan on rangaistuksen alainen. Hyvillä töillä ei ole merkitystä pelastuksen saamiseen tai Jumalalle kelpaamiseen. Muissa uskonnoissa ihminen pelastuu tekojen avulla ja ihminen ei voi koskaan niissä olla varma tekojen määrän riittävyydestä pelastumiseen.

Lahja tarkoittaa, että saadusta ei makseta mitään. Jumala vanhurskauttaa eli julistaa syyttömäksi synnistä lahjaksi jokaisen, joka uskoo Jeesukseen ja haluaa saada syntinsä anteeksi. Vanhan liiton aikana tarvittiin erilaisten puhdistautumistoimien jälkeen pappi viemään eläimen verta alttarille syntien peittämiseksi, uudessa liitossa synnittömän Jeesuksen veri pesee puhtaaksi kaikki, jotka hänen luokseen tulevat: kaikki synnit mitä ihminen on tehnyt, ovat poistetut lopullisesti. Jumala näkee vanhurskaan synnittömänä Jeesuksen sovitustyön ja Jeesuksen veren synneistä puhdistamana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *